Kodinkonehuoltoa Lahdessa jo yli 30 vuotta

Tehtaan valtuuttama huolto- ja varaosapalvelu

Pyykki ei kuivu kunnolla tai kuivausaika on hyvin pitkä

Ensimmäiseksi tarkasta koneen suodattimet, nukkasuodatin löytyy useimmiten kuivausrummun oven sisäpinnassa olevasta kotelosta. Ota nukkasuodatin irti ja puhdista se. Pelkkä kädellä puhdistaminen riittää mutta imuriakin voi käyttää. Vesihuutelua ei suositella! Kun nukka on poistettu ja suodatin laitettu paikalleen, tarkastetaan koneen lämmitys. Valitse aikaohjelma ja käynnistä laite. Lämpiämisen voi todeta hetken kuluttua koneen takaseinästä tai avaamalla luukun ja tunnustelemalla sisäilmaa.
Jos nämä ovat kunnossa, katsotaan kondensoijan puhtaus. Tämä tietysti löytyy vain kondensoivista kuivausrummuista, joita kuitenkin käytössä olevista on suurin osa. Kondensoijan sijainti on mallikohtaista, joten käyttö-ohjetta tarvitaan. Ota kondensoija esille ja puhdista se. Puhdistamiseen sopii parhaiten paineilma, mutta painepesu tai vesihuuhtelukin käy. Joskus voi tarvita ohutta liuskaa työkaluna rakojen puhdistamiseen. Laita kondensoija takaisin paikalleen, kosteat pyykit koneeseen ja pisin valittavissa oleva aikaohjelma käyntiin.

Jos pyykki ei kuivu aikaohjelmalla, koneen lämpötilanohjauksessa tai ilmankierrossa on jotain vikaa. Jos pyykki kuitenkin kuivuu aikaohjattuna mutta automaattisessa kuivauksessa ei, on pyykin kuivuusasteen tunnistuksessa häiriö. Laitteen korjauttaminen yleensä kannattavaa.

« Takaisin