Kodinkonehuoltoa Lahdessa jo yli 30 vuotta

Tehtaan valtuuttama huolto- ja varaosapalvelu

Kompressori käy runsaasti tai jatkuvasti

Normaali olosuhteissa kylmälaitteen kompressori saa enintään käydä puolet käynti-lepo-jaksosta, esim. 10 min. käynti 15 min. lepo. Jos käyntijakso on jatkuvasti oleellisen paljon pitempi kuin lepojakso, kylmälaitteen toiminnassa on jotain häiriötä. Huomioi, että jos kyseessä on yhdistelmälaite, koneessa on mahdollisesti kaksi kompressoria. Tällöin käynti-lepo-suhteen selvittäminen on hankalaa, sillä sopivasti toisen sammuessa ja toisen käynnistyessä tuntuu, että kone käy jatkuvasti. Jos kuitenkin runsas käynti on todennettu, voidaan käyntiaikaan yrittää vaikuttaa itsekin.

Tarkista lämpötila: jääkaapissa keskihyllyllä +5 °C (mittari vettä olevaan lasiin ja lasi jääkaapin keskihyllylle, lukema luetaan vuorokauden kuluttua), pakastimessa -18 °C. Jos laitteet ovat liian kylmiä, säädetään termostaattia pienemmälle ja pakastimessa tarkistetaan myös pakastuskytkimen asento, ettei ole päällä.

Koneen takana oleva lauhdutin ja kompressoritila on syytä puhdistaa kerran vuodessa sinne kertyneestä pölystä. Pöly haittaa koneen lauhduttimen lämmönluovutusta, jolloin käyntiaika pitenee. Lisäksi on varmistettava riittävä ilmankierto koneen takana.
Mikäli laite kuitenkin käy edelleen jatkuvasti ja on liian lämmin, vika on kylmäaineen kierrossa, määrässä tai kompressorissa.
Laitteen korjauttamisen kannattavuus riippuu vian laadusta ja laitteen iästä.

« Takaisin